X-Alps 2017 – DEN 3 – Maurer u TP 3, taktika Standy Mayera vyšla, po 5 hodinách letu se blíží k TP3

* Několikrát denně aktualizované zprávy * Telefonáty se Standou Mayerem a jeho doprovodem * Zprávy z první ruky * Fanděte s námi českému reprezentantovi!

DEN 3 – Úterý 4. 7. – Aktualizace 18:00 – Dopolední plán vyšel! Rozhovor s Jiřím Dlaskem – letovým supportérem Stanislava Mayera

Dopolední plán vyšel a Stanislav Mayer má za sebou otočení TP2 Triglav a po pěti hodinách ve vzduchu má za sebou 180 uletěných kilometrů. Letí v kontaktu s pětičlennou partičkou na 7. – 11. místě a k TP 3 to mají ještě 100 km. Západnější stopu zvolili Rakušan Obranauer a Ital Durogati, kteří jsou o pár kilometrů blíže ke 3. otočnému bodu, a tak jsou průběžně na 5. a 6. místě. Christian Maurer kráčí ke 3. otočnému bodu, k němuž mu chybí nějakých 7 km, ale otočný bod Aschau – Chiemsee v Německu je poměrně nízko položený a je otázkou, zda odtud dokáže Švýcar ještě popoletět. Jeho nejbližší pronásledovatelé – dva Francouzi Petiot a de Freyman a Rakušan Guschlbauer jsou cca 50 km od otočného bodu, ale stále letí.

V 17:30 se zdá, že Stanislav Mayer přistál na jižním svahu Alte Hannoverhütte v nadmořské výšce 2500 metrů a stoupá pěšky do sedla, které leží o 150 výškových metrů výše. Odtud by se měl pokusit popoletět ještě nějakou tu desítku kilometrů dál.

Odstoupení ze závodu hlásí Rakušan Stephan Gruber. Od pondělí měl problémy s výronem v kotníku. „Nedá se s tím jít ani letět, odstupuji,“ komentoval svůj stav Gruber.

Před přesunem autovlakem na severní stranu Alp se nám podařilo zachytit telefonicky Jiřího Dlaska – letového supportéra Standy Mayera:


Odstoupení ze závodu hlásí Rakušan Stephan Gruber. Od pondělí měl problémy s výronem v kotníku. „Nedá se s tím jít ani letět, odstupuji,“ komentoval svůj stav Gruber.

3. den je pro české barvy více než úspěšný – 256,4 uletětných kilometrů (více než 7 hodin ve vzduchu) a „pouhých“ 7 hodin chůze „(36,3 km). Stanislav Mayer se svým týmem nocuje na 7. místě kousek nad městečkem Lend v údolí řeky Salzach. A protože další den má být opět letovo a na kopec to není daleko, bude se vstávat o něco později.

DEN 3 – Úterý 4. 7. – Aktualizace 10:00 – Rozhovor s Karlem Vrbenským: „Létat, létat, létat!“

P-20170629-00756_News

Stanislav Mayer má už za sebou třetí den soutěže ráno krátký slet a stoupá na kopec z něhož by měl odstartovat do termiky a vzduchem dosáhnout druhého otočného bodu Triglavu. Ten už dosáhli v půl deváté ráno pěšky Rumun Coconea a Francouz Petiot. Ze soutěže musel kvůli zraněnému koleni Francouz Antoine Girard. V závodu tak pokračuje 30 borců.

Poslechněte si rozhovor s Karlem Vrbenským, taktikem týmu, který má na starosti sledovat live tracking a počasí a doporučovat českému týmu nejvhodnější taktiku:

 


Aktualizované denní souhrny:

DEN 1 a 2 – neděle 2. 7. a pondělí 3. 7.
DEN 3 – úterý 4. 7.
DEN 4 – středa 5. 7.
DEN 5 – čtvrtek 6. 7.
DEN 6 – pátek 7. 7.
DEN 7 – sobota 8. 7.
DEN 8 – neděle 9. 7.
DEN 9 – pondělí 10. 7.
DEN 10 – úterý 11. 7.
DEN 11 – středa 12. 7.
DEN 12 – čtvrtek 13. 7.


SLEDUJTE TAKÉ:

Zveřejnit odpověď