Red Bull X-Alps 2017 začne už v neděli 2. července

Příznivci paraglidingových hike & fly závodů po celém světě jsou nažhaveni na další pokračování Red Bull X-Alps. 32 borců z 21 zemí se v neděli 2. července 2017 v 11 hodin vydá ze Salcburku na 1138 km dlouhou trať vedoucí napříč Alpami do Monaka. Největším favoritem je vítěz posledních čtyř ročníků Christian Maurer ze Švýcarska, na Monako ale může reálně pomýšlet i další skupina pilotů – Aaron Durogati z Itálie, Toma Coconea z Rumunska, ale také Čech Stanislav Mayer.

DSC02565
Český X-Alps tým – zleva Stanislav Hruban (supportér), Stanislav Mayer (atlet) a Jiří Dlask (suportér – doprovodný pilot)

Organizátoři letos připravili velice zajímavou trať. Hned druhým otočným bodem zavedou účastníky do Slovinska, kde musí „dobýt“ věhlasnou horu Triglav. Odtud s nejvíce přiblíží českému území, což by mohlo být impulsem pro české fanoušky povzbudit Stanislava Mayera a jeho tým u otočného bodu Aschau – Chemsee v Německu. Třetím otočným bodem je Zugspitze, odtud přímo na jih k otočnému bodu Monte Baldo v Itálii. Následuje dlouhé rameno ke švýcarskému Matterhornu a odtud nejkratší cestou k poslednímu otočnému bodu Peille ve Francii.

Závodu samotnému předchází 29. 6. jednodenní prolog, ve kterém budou závodníci soutěžit o extra night pass, který jim umožní jeden noční pochod navíc. Podle pravidel totiž závodník nesmí vyjít dříve než v 5 hodin a v pohybu může být maximálně do 22:30. Každých 48 hodin bude vždy poslední účastník vyřazen. Do cíle musí závodníci dorazit nejpozději 13. července v poledne, poté bude cíl uzavřen.

airZone.TV bude celý závod sledovat a přinášet každý den aktualizovaný souhrn toho nejpodstatnějšího, včetně záznamů telefonických rozhovorů s českým týmem, ale i ostatními spřátelenými týmy.

Miroslav Oros, airZone.TV

Podívejte se na dokument o ročníku 2015:

Zveřejnit odpověď