Známe premiérové české mistry v hike & fly paraglidingu

Stále větší oblibu u příznivců paraglidingu získává tzv. hike & fly, tedy absolvování stanovené trati pouze pomocí vlastních nohou a padákového kluzáku – paraglidu. Na Rané u Loun se v sobotu 6. května uskutečnil první český jednodenní hike & fly závod, kterého se zúčastnilo 47 pilotů a pilotek. V počasí, které umožnilo alespoň prodloužené slety a kratší přelety, absolvovali účastníci trať dlouhou 50 km vedoucí hned přes několik vrcholů Českého středohoří.

Peleton odstartoval v 10 hodin dopoledne z úpatí vrchu Raná. Následoval výběh na vrchol, slet z kopce a dobytí dalšího vrcholu – Oblík. Odtud se museli účastníci přesunout vzduchem nebo po zemi zpět na Ranou. Následoval výlet do rovin směrem na Hazmburk, kde bylo nutné protnout kružnici s poloměrem 10 km. Poté obrátili závodníci směrem na vrch Milá, odtud opět na Oblík, z Oblíku naposledy na Ranou a do cíle shodného se startem.

haf_2017_muzi

Nejlépe se s nástrahami trati vypořádal český reprezentant a účastník červencového závodu Red Bull X-Alps ze Salcburku do Monaka – Stanislav Mayer. Trat zvládl ze 25% proletět a ze 75% proběhnout v čase 5:06:30. Nejlepší ženou se stala několikanásobná mistryně světa a Evropy v paraglidingu Petra Slívová. Nejlepším zahraničním účastníkem byl Juraj Koreň ze Slovenska, který proběhl cílovou branou na 4. místě.

haf_2017_zeny

Detailní informace naleznete na www.hikeandfly.cz.

haf_2017_vsichni

Televize airZone.TV byla hlavním organizátorem této akce a ze závodu připravíme v následujících dnech dvacetiminutovou reportáž. Desetiminutovou reportáž odvysílá také program ČT Sport.

Miroslav Oros a Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď