Zbraslavice: MČR v akrobacii kluzáků + Danubia Glider Cup 2018

Vítězi Mistrovství České republiky v akrobacii kluzáků se stali Přemysl Vávra ve třídě Unlimited a Tomáš Bartoň ve třídě Advanced. Závod se konal od 12. do 14. července 2018 na letišti ve Zbraslavicích, kde se také uskuteční 2. – 11. srpna 2018 Mistrovství světa v akrobacii kluzáků tříd Advanced a Unlimited FAI WGAC a WAGAC. Ze závodu MČR připravujeme reportáž, kterou plánujeme zveřejnit na airZone.TV v neděli 22. nebo v pondělí 23. července, srpnový světový šampionátu budeme samozřejmě každý den sledovat na místě taktéž.

MCR_glide_acro_Zbraslavice_2018

Ze tří plánovaných soutěžních dnů se počasí postaralo o zrušení prvního letového dne ve čtvrtek 12. července. v pátek i v sobotu se odlétaly vždy dvě soutěžní kola.  MČR ve Zbraslavicích se současně pořádá jako mezinárodní soutěž Danubia Glider Cup, v zásadě jde o společný závod národních šampionátů několika zemí.

Absolutním vítězem se tak v kategorii Unlimited stal Ferenc Toth před Janosem Szilagy (oba z Maďarska) před českým reprezentantem Přemyslem Vávrou, Lucie Pešková byla sedmá a Miroslav Černý devátý. Ve třídě Advanced dominovali Češi, zvítězil Tomáš Bartoň před Josefem Rejentem a Lukášem Pařízkem.

Kompletní výsledky najdete na https://acro-online.com/event/75/results#combined

Zbyněk Smetana, airZone.TV

Zveřejnit odpověď