X-Alps 2015 – Na padáku nebo pěšky do Monaka – DEN 1 – Český tým začal skvěle! (poslechněte si rozhovory)

Výborně odstartoval včera v 11:30 do závodu Red Bull X-Alps 2015 Stanislav Mayer. Po startu ze Salcburku vystoupal v pohodě na první otočný bod horu Geissberg u Salcburku, ze které odstartoval, doletěl na 58 km vzdálený 2. otočný bod, ze kterého – stále na padáku – přeletěl o dalších 100 km dál po trati až pod 3. otočný bod – Kampenwand. Zde vystoupal těsně pod otočný bod a přenocoval. Stanislav Mayer se pohybuje v průběžném pořadí v první desítce. Má navíc stále v ruce dva „žolíky“ v podobě dvou night pasů – tedy dvou možností pokračovat v cestě přes noc. Jeden night pas navíc si Standa vybojoval ve čtvrtečním prologu. Závodníci musí povinně odpočívat od 22:30 do 5:00.

Rozhovor se Stanislavem Mayerem:

 

Rozhovor se suportérem Petrem Kostrhunem:

 

DSC_6720

Druhý den překvapil piloty déšť a silný vítr. Proto všichni pokračují pěšky. Kolem poledne by ale mělo opět svítit slunce, takže se zřejmě pokusí být připraveni na další start. Momentální pořadí druhý den ráno je následující:

1. S. Gruber (AUT) – s využitím night pasu
2. Ch. Maurer (SUI) -10 km
3. P. Guschlbauer (AUT) -10 km
4. G. McClurg (USA) -14 km
5. A. Durogati (ITA) -14 km
6. S. Mayer (CZE) -14 km
7. S. Huber (GER) -14 km
8. G. Petiot (FRA) -16 km
9. A. Girard (FRA) -16 km
10. M. Nübel (GER) -16 km

Černého Petra v podobě prozatimního posledního místa drží v ruce Novozélanďan Nick Neyens, který musel v průběhu včerejšího letu přistát a řešit technický problém s padákem. I na letošním X-Alpu bude ve středu 8. července v 6 hodin ráno poslední tým vyřazen a další vždy po 48 hodinách.

Závod můžete sledovat on-line na www.redbullxalps.com.

Stránky českého týmu jsou x-alps.cz a facebook www.facebook.com/xalpsczechteam.

Zveřejnit odpověď