Letecký reprezentační ples 10. 2. v Lucerně už po sedmadvacáté

XXVII. Letecký reprezentační ples se bude  konat v sobotu 10. února 2018  od 19.30 hodin v pražské Lucerně. Na mnoho let přerušenou tradici leteckých plesů obnovily v roce 1997 Sdružení čs. zahraničních letců 1939-1945, Svaz letců ČR a Aviatik s.r.o.

Šest leteckých plesů se uskutečnilo už před 2. světovou válkou. Další, sedmý, pokračoval v  roce 1946. Od roku 1997 se konají tyto plesy již pravidelně. Za Sdružení zahraničních letců  byl plesovým prezidentem bývalý pilot RAF, generál Alois Šiška, po jeho úmrtí pokračovala v této tradici jeho manželka, paní  Vlasta Šišková. Za Český svaz letectví z.s. se na organizaci nemalou měrou podílí bývalý pilot a předseda Sdružení Aviatické pouti pan Jaroslav Janda společně s panem Miroslavem Bínou.

„O významu této společenské akce svědčí i fakt, že záštitu nad tímto plesem převzalo Hlavní město Praha. Organizátoři jsou přesvědčeni, že tuto  podporu si české letectví plně zaslouží a velice si toho váží,“ konstatuje Petr Tuček z firmy Aviatik s.r.o., třetí významný organizační partner plesu.

Ples se koná za velké podpory státu, hlavního města Prahy a díky nezanedbatelné pomoci partnerů a sponzorů, kterými  jsou Řízení letového provozu ČR, Letiště Praha, LOM Praha a další. Akce se účastní dosud žijící bývalí příslušníci čs. squadron RAF, piloti vojenských základen, piloti ČSA, piloti Aeroklubu ČR a LAA ČR. Jedná se tedy tradičně o největší každoroční společenské setkání českých letců, konstruktérů a pracovníků v letectví všech civilních i vojenských kategorií, s představiteli našeho politického a kulturního života, se zástupci diplomatického sboru a s pracovníky z celého českého letectví včetně leteckých příznivců z řad nejširší veřejnosti.

„Samotný program tradičně odstartuje dechová kapela s mažoretkami. Po celý večer bude znít všemi prostorami Lucerny hudba k poslechu a k tanci v  podání  orchestru  Václava Hybše. Hostem plesu bude zpěvák Bohuš Matuš. Nebude chybět mimo jiné  ukázka šikovnosti  leteckých modelářů a na hosty plesu čeká i bohatá tombola,“ říká jeden z organizátorů pan Jaroslav Janda.

airZone.TV je již počtvrté hrdým partnerem této akce a přineseme z ní reportáž.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro: www.ticketpro.cz za 250 nebo 450 Kč.

Plakát XVII

– red –

Zveřejnit odpověď